Nem hiszem el. Sokkal fontosabb dolgom is lenne mint itt ülni, jóval éjfél után a klubhelyiségben, és megpróbálni megérteni a hülye bájitaltan leckét. Nem azt mondom hog nem értem: meg tudnám csinálni, lehet hogy hibátlanra, csak vannak apró kis fekete foltok, amiket nem értek. Meg az örökös: Miért? Mi lenne ha egy picit többet raknák bele ebből.. Nem igaz. De akkor is itt maradok, és ha kell átnyálazom mind a három nagyon vastag és régi könyvet amelyek körülöttem hevernek. [/i]
Mindig is makacs és maximalista voltam. Amióta az eszemet tudom, nagy elvásáraim voltak a barátaimmal, a fiúkkal és leginkább önmagammal szemben. Ez szerintem előnyös tulajdonság, bár iszonyú sokat kell dolgoznom amíg megfelelőnek érzem a munkám.
Már végeztem az első könyvvel, és csalódottan visszaraktam a táskámba, arra gondolva hogy ez aztán hosszú éjszaka lesz. Elővettem a másodikat, és már éppen elkezdtem volna kutakodni, amikor valaki belépett a klubhelyiségbe. Fogalmam sincsen hogy ki az, de néha már láttam az ebédlőben, teljesen egyedül, a többiektől elkülönülve. Hiába járok ide csak pár hónapja, már rengeteg 'barátom' van, és mindenki tudja hogy ki vagyok. Ő pedig már évek óta Roxfortos, és még csak a nevét se tudom.
Kicsit ijesztő a megjelenése, de mégsem gondolnám hogy akárkit is bántani akarna. Nagyon magas, és erős testalkatú, sötét bőrrel és húzott szemekkel. De nem ez az, ami feltűnt rajta. Haja rengeteg fonatban volt, teletűzdelve... Ehh, mindenfélével. A talárja felett szüke bőrköpenyt viselt, kezén ujjatlan kesztyűt. És valami.. bot? volt a hátára szíjazva. Nos, az biztos hogy furcsa.
Ami még a kinézeténél is furcsább, az hogy megszólított. Mintha ezen Ő maga is meglepődött volna. Hát, nálam nem jobban. Mivel hirtelen nem mondtam semmit, és Ő odament a könyvespolchoz, már azt hittem nem akar beszélni velem, de mégis megkérdezte mit csinálok.
Válaszoljak?Vagy vonuljak ki undorodó arccal, ahogyan tennem kéne.. Végülis, soha sem tudják meg a többiek hogy beszéltem vele, tehát ártani nem árthat. Ráadásul, ha ennyire antiszociális, akkor biztos rengeteget tanul, tehát akár hasznomra is lehetne. Úgy is meg kell tanulnom hogyan kell viselkedni a fura emberekkel..
- Szia - köszöntem rá, az egyik barátságos mosolyommal -
hát... eléggé ház, de kicsit elakadtam a bájitaltannal, és most próbálok rájönni a hiányzó infókra - húztam el a szám -
És te? Mit csinálsz itt ilyen későn?