Aurora Sinistra Asztronómia tanár/Animágus
* : Hozzászólások : 120 Vér : Halfblood Iskolai ház : Ex-Ravenclaw Tartózkodási hely: : Roxfort or London Kirendelt pár : It's really... complicated Avataralany : Lara Pulver ¥ :
| Tárgy: Omnem dimittite spem, o vos intrantes! Csüt. 10 Okt. 2013, 20:24 | |
| 'Ki itt belépsz, hagyj fel minden reménnyel! Avagy, amit látsz, ha a szobámba tévednél... A szoba két részből áll - meg persze az aprócska fürdőből: a dolgozóból, ahová Te, mint vendég vagy pedig Te ott, mint diák kerülhetsz. Utóbbi esetben csak akkor, ha büntetőmunkát végzel. Máskülönben nem engedlek be a 'személyes' terembe. Először is: az imént idézőjelbe tettem a személyest, ez azért van, mert semmi privát dolgot nem találnál. Se egy képet, se egy emléket. Sokkal inkább olyan holmikat, amik a világ különböző pontjairól származnak. Ezek ereklyék; sokkal többre becsülöm őket, mint a fotókat vagy képeket, az ajándékokat vagy olyan holmikat, amiket valakitől kaptam. Semmi fölösleges porfogó. A hálószobát egy ajtó választja el a dolgozótól. Oda senkit, vagy csak keveseket engedek be. A helyiségekre nem jellemző a harsányság. Sokkal inkább a föld-színek, a sötét árnyalatok, a fekete, a szürke, a kék és helyenként a fehér. Fapadlót és antiknak tűnő holmikat látsz magad körül. Kedvelem a bőrhatású huzatokat és a klasszikus bútorokat. Semmi fölösleges sincs a hálóban, csak, ami kell: nagy, kétszemélyes ágy, könyvszekrény, polcok, roskadásig könyvekkel, ruhás szekrény. Két, nagy ablak a falon, melyek a rengetegre és a Roxmortsi hegyekre néznek. A harmadik ablak a plafonon van, közvetlenül az ágy fölött és tökéletes látványt biztosít egy tiszta éjszakán a csillagok milliónyi, szikrázó halmazára, melyek, mint szétgurult gyémántok, ragyognak a tintakék égbolton. A dolgozóban nagy íróasztal, több féle pennával, fél tucat tintatartóval, pergamen halmokkal, dolgozatokkal, amiket le kell osztályozni, levelekkel, melyek válaszra várnak és könyvekkel. A fiókokban tartom az oktatáshoz kellő holmikat. Kis méretű kandalló foglal helyet az asztaltól balra, jobbra pedig ablakok. Tudom, hogy az egyik képen padló van, a másikon meg kő, ez csak a véletlen műve. Padló van:) | |
|